Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kornatska tragedija

'Nije potvrđena ni opovrgnuta teorija o eruptivnom požaru'

'22.08.2012., Zadar - Nastavljeno sudjenje za kornatsku tragediju. Drazen Slavica. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
27.11.2012.
u 12:40

– Nismo uspjeli dokazati ni jednu od teza – rekao je vještak Branimir Matijašević.

Na suđenju Draženu Slavici za kornatsku tragediju vještak Branimir Matijašević, voditelj tima koji je izradio numeričku simulaciju požara, istaknuo je da se vještačenjem nije moglo potvrditi ni opovrgnuti teze o eruptivnom požaru ili o sagorijevanju nehomogene plinske smjese.

– Morali smo napraviti trodimenzionalni i nestacionarni model simulacije kako bismo utvrdili sve parametre koji su utjecali na požar. No nismo imali sve parametre poput temperature tla i tu smo se u izradi simulacije koristili pretpostavkama, klimatološkim podacima i geometrijom. Naposljetku nismo uspjeli dokazati ni jednu od teza – rekao je Matijašević.

>>Demonstrirali uvjete zapaljenja na peći iz Zagorja, a ne s Kornata

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:51 27.11.2012.

zašto su vatrogasci uopće išli na kornate i tko ih je poslao tamo, kaj su išli gasiti golo kamenje???

Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:52 27.11.2012.

Toliko o poštenoj pravednoj Hrvatskoj njenih građana.... Bilo tko tko je vidio eruptivni požar zna da on na mjestu kornatske tragedije nije mogao nastati u onakvim razmjerima....no ono što se prešućuje, zašto je vojska došla prva, zašto je pomoć unesrećenima stigla tek nakon sat vremena, što se to pokušava prikriti kroz farsu od suđenja? Mnogi znaju da je NATO na povratku iz Srbije neiskorišteno oružje ispuštao u Jadran, nije li jedan komad pao na kornate i izazvao "eruptivni požar"? oni koji znaju kažu da jeste.....

DE
denihr
12:59 27.11.2012.

Zašto su išli ? Pa da se provozaju malo helikopterom , jedu , piju i pokupe dnevnice ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije